(Ανταλλαγή Banner | Foni.info | Δίκτυο ανταποδοτικής διαφήμισης)

Εκτύπωση
PDF

Η Ιστορία μας

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο χειρουργός κτηνίατρος D.V.M. της κλινικής "Κτηνιατρική Μέριμνα" Νικόλαος Ι. Κελμάερ γεννήθηκε στο Παλαιό Ηράκλειο Αττικής. Αριστούχος μαθητής του 1ου Λυκείου Ηρακλείου, αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ενδεικτικά γνωστικά αντικείμενα που διδάχθηκε στο Α.Π.Θ. υπήρξαν ανάμεσα σε άλλα: Γενετική, Μακροσκοπική και Μικροσκοπική Ανατομική, Φυσιολογία, Φαρμακολογία, Διαγνωστική, Παθολογία Ζώων Συντροφιάς, Χειρουργική Ζώων, Απεικονιστική Διαγνωστική, Αναπαραγωγή Παραγωγικών Ζώων και πολλά άλλα.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας διετέλεσε Υπεύθυνος Υγειονομικός Κτηνίατρος και υπεύθυνος σμήνους υποστήριξης.

Έχει εργαστεί ως Κτηνίατρος Ζώων Συντροφιάς από στο «Κτηνιατρικό Κέντρο Ηρακλείου» και έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό με αντικείμενο την κτηνιατρική ζώων συντροφιάς.

Ενδεικτικές υπηρεσίες που προσφέρονται από τον υπεύθυνο της κλινικής:  χειρουργική μαλακών μορίων, κλινική εξέταση, ακτινολογική εξέταση, εμβολιασμούς, φλεβοκεντήσεις, ενέσεις, καθετηριασμούς κύστης, περιποίηση και συρραφή τραυμάτων, συνταγογράφηση, συμβουλές διατροφής, εκπαίδευσης και περιποίησης των ζώων.

 

O υπεύθυνος κτηνίατρος της κλινικής "Κτηνιατρική Μέριμνα", Δρ. Νικόλαος Ιωσ. Κελμάερ με το βαυαρικής καταγωγής επώνυμο είναι μακρινός απόγονος βαυαρών που επέλεξαν το 1862 να παραμείνουν στην Ελλάδα μετά την αποχώρηση του Όθωνα.  

Για την απόφασή του να ακολουθήσει το επάγγελμα του κτηνιάτρου, ο ίδιος μας αφηγείται:

"Το 1837 ο Όθωνας με διάταγμά του ίδρυσε τη ‘Στρατιωτική Αποικία Ηρακλείου’ και εγκατέστησε στην περιοχή του Παλαιού Ηρακλείου Αττικής όσους Βαυαρούς από το στρατό του δε θέλησαν να επιστρέψουν στη Βαυαρία. Οι πρώτοι κτηνίατροι που έφτασαν στη χώρα μας ήταν Βαυαροί, έτσι, φαίνεται πως το μικρόβιο της κτηνιατρικής υπάρχει στο DNA μου. 

Το DNA βέβαια δεν είναι αρκετό, η Σαντορίνη, τόπος καταγωγής της μητέρας μου με έφερε σε άμεση επαφή με τα ζώα.  Στη Σαντορίνη έμαθα να αγαπώ και να σέβομαι τα ζώα.  Η άμεση επαφή μου με τα ζώα εκεί, είτε κατοικίδια, είτε ζώα εκτροφής με έκανε να τα λατρέψω, εκεί έμαθα να τα φροντίζωεκεί έμαθα να ζω μαζί τους, αλλά το πιο σημαντικό, στη Σαντορίνη με τη βοήθεια του παππού και της γιαγιάς έμαθα πως ο άνθρωπος συνεργάζεται με τα ζώα, καθώς  η επιβίωσή του εξαρτάται άμεσα από αυτά.

Από μικρό παιδί θυμάμαι χαρακτηριστικά πως στην ερώτηση 'τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις' απαντούσα με σιγουριά 'ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ'.  Μπορεί σε όλα τα παιδιά σε κάποια φάση της ζωής τους το επάγγελμα αυτό να φαντάζει ονειρικό, φαίνεται όμως ότι εμένα μου έμελε να κάνω αυτό μου τ’ όνειρο πραγματικότητα και παρ’ όλες τις δυσκολίες χαίρομαι πραγματικά γι αυτό". 

 

Ploughing